Per la salut mental i el benestar dels infants i dels joves de les Illes Balears, i de les seves famílies.

VIDA SALUDABLE

Practicar un estil de vida saludable és tan important per als infants i els joves, com per a tota la família; i cal que contempli diferents àrees:
  • Una bona nutrició, amb aliments variats i ajustats a les necessitats del consum energètic de cadascú, serà important per al creixement i el desenvolupament dels més joves i per a la bona salut de tots.
  • L'activitat física té molts de beneficis a nivell físic, social, emocional i de salut mental. Per això cal dur una vida activa, tant practicant un esport de manera regular, com fent dança, formant part d'un grup excursionista, sortint a caminar a un bon ritme... És important estar actius!
  • Dormir les hores adequades ajuda a que els nins es trobin millor de manera general, tenguin més bon humor i una actitud i comportament més obert i adequat a cada moment. Les hores que cal dormir varien segons l'edat. Aquí vos adjuntam les hores que es recomana dormir segons l'estudi fet per la Sleep Foundation.
  • Aprendre a gestionar les emocions és molt important per afrontar els reptes que el dia a dia ens ofereix. Per això és molt recomanable que des de casa, i a l'escola, es practiqui una bona educació emocional. 
  • Relacionar-se, tenir alguns amics, formar part d'un club d'esplai, cultural... també ajuda a fomentar les nostres habilitats socials i fa que ens sentim acompanyats.
Els japonesos tenen una paraula Shinrin-Yoku que significa "banys de natura" i que de cada vegada es valora més necessari com a pràctica. Es tracta de passejar per espais naturals posant tota l'atenció en els colors, les olors, les textures, el xiulet del vent, el cant dels ocells... Intentant descobrir i gaudir tot el que ens ofereix la natura i evidentment prescindint de qualsevol aparell electrònic, també del mòbil. Es tracta d'una activitat molt recomanable per practicar en família.